Kurser Utrustning Tävlingar Riposten
FFF
FÖRENINGEN FÖR FÄKTKONSTENS FRÄMJANDE
  KM Kontakt Start
TÄVLINGAR
Tävlingsanmälan, startavgifter och domare på FFF
Anmälan
Tävlingar informeras om genom mejl, FFF:s hemsidan och på Svenska Fäktförbundets hemsida under Kalendern. Sista anmälningsdag för FFF:are är 12 dagar före helgen tävlingen går av stapeln på, dvs två måndagar före. För att kunna anmäla sig måste man ha en giltig fäktlicens från Svenska Fäktförbundet, den löses på Fäktförbundets hemsida www.fencing.se (http://www.fencing.se/om-faktning/tavlingar/information-om-tavlingslicens/licens/) HÄR. Fäktare i klasserna kadett, junior och senior anmäler sig själva över ophardt, medan nya fäktare, och yngre fäktare, dvs tävlar i minior-, yngre ungdom- och äldre ungdomsklass anmäler sig till på e-post: tavling@fff-faktning.se. Eventuella frågor besvaras även över denna adress.
Man bör ha som vana att kontrollera att anmälningen är korrekt, genom att titta på de listor med anmälda som finns på www.fencing.se, under Kalendern, tryck på aktuell tävling, och där kan man se vilka som är anmälda. Detta gäller både för egen anmälan och för de fall klubben sköter anmälan.
Betalning av startavgifter
Läs alltid inbjudan, finns på FFF:s hemsida och under Kalendern på fencing.se, då det variera med hur betalning ska ske. I de fall där arrangerande föreningen önskar klubbvis betalning sätt startavgiften in på föreningens tävlingskonto på Swedbank 83279 9347974322, i samband med anmälan. Står inget om klubbvis betalning betalar man själv till angivet pg-nummer alternativt, betalar på plats.
Utländska tävlingar
Till dessa anmäler man alltid själv, viktigt dock att notera alla regler kring dessa tävlingar, såsom t.ex. avanmälan till satellit-vc fodrar läkarintyg, kontrollera alltid att anmälan är korrekt genomförd.
Domare
På de ungdomstävlingar som FFF aktivt deltar i, t.ex. de flesta Masterstävlingar, står klubben och enskilda medlemmar som är domare, för antingen de domardagar som vi som klubb behöver ställa upp med, eller alternativt om antalet domare på plats inte räcker betalar klubben domaravgifter. För andra tävlingar, framförallt seniortävlingar, men även de få masterstävlingar som FFF inte åker aktivt till, får de som startar själva ordna domare, alternativt betala domaravgifterna. För St Erikscupen samt Challenge Eugene Fillol rekryterar tävlingsledningen själva domare.
Trevligt på tävlingar
Klubben ser det som mycket viktigt att FFF:are uppträder schysst på tävlingar och har därför tagit fram dessa policyregler:
Läs som pdf HÄR.
 
Klubbmästerskap
UngdomsCupen
UngdomsCupen genomförs på lördagar med start kl 13.00.
18 mars, 22 april och 13 maj.
Ingen föranmälan eller licens är nödvändig.
Egen komplett fäktutrustning är ett krav.
JuniorCupen
 
VårCupen KM Seniorer
VårCupen genomförs på tisdagar med start kl 19.00.
7 februari, 7 mars, 4 april, 2 maj och den 30 maj.
Ingen föranmälan eller licens är nödvändig.
Egen komplett fäktutrustning är ett krav.
S:t-Erikscupen

Master-Tävlingar


Senior-Tävlingar

 

Övriga tävlingar
   
  Länk Licens

 

Start
FÖRENINGEN FÖR FÄKTKONSTENS FRÄMJANDE
LÄNKAR
Trophée
des Pères

Challenge
Eugène Fillol

Event
Fäktning
Svenska
Förbundet