Kurser Utrustning Tävlingar Riposten
  Kontakt Start

FFF Arkiv
Lag-SM Söndag
Våra herrlag i värja slog ut varandra under söndagen. Kvar till kvarten blev bara lag tre som slutade på en 4:e plats efter att förlorat mot DIF – trist!
I sabel för herrar
gjorde FFFs herrar på samma sätt som FFFs damer – tog en bronsmedalj.
Hela resultatlistan finns HÄR lite snurrig, men letar man hittar man resultaten.
FFF:s sabelherrar
Lag-SM Lördag
FFFs damlag, i värja, klarade sig fram till semifinal där de fick möta dagens segrare från Uppsala. Där förlora de med minsta möjliga marginal 44-45. Laget med, Elvira och Vendela slutade på en hedrande 4:e plats.
I sabel för damer, med Hedda Cederlund, Liv Drougge och Ingrid Ekman, blev det en bronsmedalj.
FFF:s värjdamer
Juniorcup med ny twist
Årets juniorcup avgjordes under en söndag, och med bara en deltävling, och med den nya ordningen där Jacob fäktade sittande i rullstol och alla fick möta honom sittande i den andra stolen. Jacob lyckades även med konststycket att vinna terminens juniorcup, även om han var pressad i semifinal fram till 14 lika av Anton. I final möte Jacob Fabian som alltså blev silvermedaljör. Vinnare på damsidan blev Runa.
Hela resultatlistan finns under ”Tävlingar” och ”KM” HÄR
Ny ledare för Sveriges damlandslag
Svensk damvärjfäktning att gratulera. FFF:s juniortränare Benedict Chambers har blivit utsedd till ledare för Sveriges damlandslag i värja. Det betyder att Ben kommer att resa med damlandslaget till alla viktiga tävlingar och att han ska hålla en nära kontakt med de aktiva och deras tränare. Vi gratulerar Ben till jobbet men vi gratulerar även de svenska seniordamerna som nu får njuta av Bens glada sarkastiska kommentarer, de förgyller livet vet ju FFF:s juniorer.
FFF i Uppsala
Eric De Groat rapporterar från Uppsala på Facebook.
Följ länken i Riposten-bilden överst på vår sida.
Grigori Beskin till FFF
Det är nu klart att FFF ifrån vårterminens start kommer att utöka vår eminenta tränarstaben med ytterligare en resurs. Tanken är att de fäktare som har vilja och orken att satsa på sin idrott skall få mer resurser ifrån föreningen till att utvecklas.
Den uppmärksamme har säkert redan träffat eller sett Grigori Beskin på pisten. Vi tror att han med sin erfarenhet och att han fortfarande i allra högsta grad är aktiv fäktare på världsnivå, skall komplettera vår tränarstab och ytterligare inspirerar våra unga fäktare. Han kommer dessutom träna och fäkta på FFF när han inte är verksam som tränar. Så ni har att se fram emot en del tuffa fighter på pisten.
Kanske tidigt att önska er God Jul, men en tidig Julklapp till er alla! FFFs styrelse genom er ordförande
Grigori Beskin
Damflorett i Marburg
På tävlingen Marburger Stadt-meisterschaften i damflorett deltog Birgit Eiermann från FFF. Birgit slutande på en hedrande tredjeplats och tog hem bronsmedaljen.
Riposten gratulerar.
”Vi var 15 deltagare från Tyskland och Irland. Fäktade i en pool med 8 personer och jag vann 7 matcher. Efter poolen var jag trea i direkteliminationen. Jag vann första matchen med 15:0 och därefter med 15:3, men förlorade tyvärr i semifinalen med 15:8 mot Cora Weimer som vann tävlingen. Tvåa kom Emilia Velma från Irland och trea var då jag och Lea-Katharina Müller.” Birgit Eiermann
Fina FFF-placeringar i Esbo
Vid kadettvärlds-cupen i Esbo fick FFF fina fram-gångar, Selma, som inte ens är kadett ännu, slog till rejält och blev 14:e i det närmare 90 personer starka startfältet. Även Sophie fäktade utmärkt, och tog viktiga uttagnings-poäng till
kadettlandslaget, med sin 30:e plats. På plats var även Herman och Filip, som båda kämpade väl!  
Rullstolsfäktning
Nu har vi startat rullstolsfäktning på klubben. Thierry och Jacob Runold har nu både testat utrustningen och genomfört de första lektionerna. Vi är nog den ända klubben i Sverige som kommer att satsa seriöst på denna speciella typ av fäktning. Naturligtvis hoppas vi på att fler klubbar tar upp rullstolsfäktning så att vi kan få lite motstånd.
S:t EriksCupen Deltävling 2
Erik Strålin tog guld i Junior/Kadettklassen på S:t Eriks-cupen.
Silver blev det till Gustaf Falkner i klassen Yngre Ungdom och
brons till Ebba Eriksson samt Leo Helander i samma klass. Rose Eden Renda var och nosade på medaljplats men slutande på en 5:e plats. Så sammanlagt blev det fyra medaljer till FFF. Riposten gratulerar.
Medaljer i Höganäs!
Utdelningen för FFF vid den nya masterstävlingen i Höganäs var mer än god. Vi ha tre starter och det gav tre medaljer. Ian tog ett finfint silver i klassen yngre ungdom och Runa visade sin styrka med brons i både äldre ungdom och kadett.
Weissherbst 2016 Damenflorett
Birgit Eiermann på 8:e plats i Tyskland. Tävlingen började med pouler med sju fäktare i varje. Birgit tog 4 vinster och fick en fin ranking. Sedan blev det vinst i DE med 15-7 och 15-11. Där efter var det över med en förlust 5-15 efter och nästan tagit ledningen i den första perioden med 5-7. Totalt var det 38 deltagare från fyra (fem) länder. Segrade gjorde Veronika Goncharova, en betydligt yngre förmåga från Ryssland. Riposten gratulerar för första gången på länge en florett-fäktare.  
….och Thierry trampade över gränsen.
Nu har Thierry gått över gränsen. Under fredagen firande vi tillsammans att Thierry passerade gränsen för 60. Det blev fullt kalas med ett överdåd av ostar, äpplen, bröd och mycket mer. En och annan Thierrydesignad vinflaska gick också åt.
Med hjälp av klubben och ett stort antal medlemmars generositet så kommer nu Thierry även få passera gränsen för den största fisken som går att fånga. För överst på presentbordet fanns en valfri fiskeresa som medlemmar och klubben samlat ihop till.
Riposten önskar lycka till bland Skottland floder - eller vart det blir?
S:t Erikscupen
I den första deltävlingen i S:t Erikscupen blev det fyra medaljer till FFF. Bäst placerade sig Ingrid Ekman som tog guld i klassen Äldre Ungdom. Olivia Hedberg tog silver i samma klass. Bland herrarna blev det silver till Erik Strålin bland kadetterna. Charlie Pousette och Gustaf Falkner kämpade tills sig ett brons i klassen Yngre Ungdom. Riposten gratulerar till medaljerna.
FFFs damer på topp i Örebro
Två FFF-medaljer vid masters i Örebro. I juniorklassen vann Julia efter att i final slagit DIF:s Löfgren. I semi besegrade hon klubbkamraten Selma, som tog brons, vilket är enormt bra då hon fortfarande är äldre ungdom. På samma gång i Laupheim vid JVC blev 18 i ett 189 stort startfält. Hela resultatlistan finns HÄR.
Elvira på 18 plats i Laupheim
På Uhlmann-Cup i Laupheim tog Elvira Mårtensson en 18.e plats bland närmare 200 deltagare från större delen av världen. Riposten gratulerar till placeringen under en så krävande tävling.
Guld till FFF i Oslo SVC
Karl Harmenberg vann storartat i Oslo! Slog i final förre
OS-mästaren Limardo från Venezuela med 15-13. Näst bäste svensk blev Remy Trottein på en elfte plats.
Riposten gratulerar. Hela resultatlistan finns HÄR
FFF tog medaljer i alla tre vapen!
Vid helgens Coupe de Stockholm visade FFF framfötterna i alla tre vapenslagen. Christian Gustavsson vann seniorklassen i värja med 32 deltagare (och Maximilian tog en åttondeplats). I den mixade sabelklassen med tio deltagare knep Johan de Jong Skierus överlägset guldet genom att slå en Johan Christian
Lugifäktare och värjfäktaren Christian som dubblerade tog bronset. Inte illa. Och vi hade FFF:are både på 5:e och 6:e plats genom Fredrik Lundborg och Johan Eriksson. Men det räcker faktiskt inte; Birgit Eiermann tog en bronsplats i damernas seniorflorettävling (med sju deltagare). Riposten gratulerar!
Uppsala Cup
Åter igen visar Elvira Mårtensson sin speciella klass och tog ett brons bland seniorer och ett silver i klassen juniorer. Runa Gordon Achour och Sophie Engdahl tog också var sina brons i klassen kadetter. Högst på listan av medaljer placerade sig Selma Abu Eid Tjulin med en guldmedalj i klassen ÄU. I samma klass tog Runa ytterligare ett brons. På herrsidan blev det silver till Karl Harmenberg bland seniorerna och Ian Bäckström tog silver i klassen YÄ. Utöver dessa medaljer blev det ytterligare många bra placeringar. Riposten gratulerar. Hela resultatlistan finns på förbundets sida HÄR
Livgardet försvarar fäktning
En fin bild på Christian, Remy och Maximilian från FFF samt andra representanter från andra klubbar på seniorlandslagsläger hos Försvarsmakten (Livgardet) i Kungsängen helgen 2-4 september.
Unika fäktbilder
Denna bild tagen
av Philip Wallenius måste nog få ingå i kategorin "mest unika fäktbilder"
Tidigare nyheter HÄR
  pdf Schema
HT2016
Interna
blanketter
Start
FÖRENINGEN FÖR FÄKTKONSTENS FRÄMJANDE
 
Trophée
des Pères

Challenge
Eugène Fillol

Event
Fäktning
Svenska
Förbundet