Kurser Utrustning Tävlingar Riposten

FÖRENINGEN FÖR FÄKTKONSTENS FRÄMJANDE
Avgifter Schema Kontakt Start
FFF bästa klubb på SAF-pokalen/Rehbinska Priset!
Hela fem FFF:are nådde herrarnas 16-tablå i helgens satellit-världscuptävling i Eriksdalshallen. Grigori  Beskin – som fäktade i princip felfritt fram till finalen – kom längst men fick sig se besegrad av Gotlands Bartlomiej Mancewicz.
Tor Forsse kom på en fin 8-plats. Fler ”gamlingar” nådde framgång: Janne Tivenius (13), CV Wendt (14) och sen ”ungsenioren” Maximilian Fagell (16). Många andra FFF-herrar fäktade bra; t.ex. Kasper Ulmanen (28).

På damsidan hade vi två som nådde 16-tablån; Sophie Engdahl (14) och Elvira Mårtensson som tog sig till åttan och slutade på en fin 5-plats.
Totalt ställde 4 FFF-tjejer upp (av 66). Hela 16 FFF-herrar deltog (av 107 totalt). Generellt sett var det starka startfält i både herr- och damklassen.
 


Resultat och Bilder

Tre av fyra FFF:are i Juniorlandslaget
Bland de uttagna till Junior-EM i Sochi kommer tre av fyra damer från FFF.

- Elvira Mårtensson, Julia Lindgren och  Sophie Engdahl.

Lägg till en annan Stockholmare – Sonja Löfgren från DIF – och laget är fulltaligt.

Här är en bild på våra duktiga FFF:are från JSM 2016:

FFFs Julavslutning
Julavslutning har vi för våra ungdomsgrupper tisdagen den 19 december kl 18. Det blir kaffe, saft och bullar till självkostnadspris, allmänt mys och så blir det försäljning av lite FFF-prylar!

De nya overallsjackorna som har varit efterfrågade har nu kommit. De kostar 580 kr, och kan betalas kontant eller per swish.

Vårterminen börjar för kadetter och  juniorer från måndagen den 8 januari, och för övriga grupper från måndagen den 15 januari, med träning enligt schema som skickats ut i samtliga grupper. Vid frågor mejla jeannette@runold.se

Jullovsläger för ungdomar på FFF
Jullovsläger anordnar vi den 2-3 och 4 januari för vår ungdomsverksamhet. Det blir två pass, ett kl 10-11.30 och ett kl 13-ca 15. Ingen föranmälan, kostnaden 400 kr, vilken betalas kontant eller per swish på plats. För lunchen tar man med egen matsäck. Man kan delta i bara ett pass eller i alla sex, fritt att välja. Det kommer att finnas fler ledare på plats. Välkomna!
Föräldrakurs
Föräldrakurs som ger kunskap om hur fäkttävlingar går till och hur man dömer värja kommer att vara på FFF den 25 januari kl 18.30 anmälan till Greger Forslöw <greger.forslow@ptj.se>.
Ta chansen att kunna vara mer delaktig i era barns fäktning! Kursen kan även vara en första genomgång om man är sugen på att försöka bli distriktsdomare, något som vi som klubb alltid har stort behov av. Men den fungerar lika bra bara om man vill kunna lite mer.

Resultat från Lag-SM 2018
Årets upplaga av Lag-SM gick av stapeln i Enskede-hallen som omväxling till Åkeshov och det var hoppfulla lag som tog tunnelbanan tills söder om söder.

Dag1

Värja Herrar - FFF hade i årets upplaga 8 lag som ställde upp för att försvara FFFs färger. Bäst gick det för lag FFF1 som knep tredjeplatsen efter att ha knappt förlorat emot Uppsala med 45-44 i semi. Ibland är det stolpe ut. FFF3 förlorade samtidigt emot DIF i den abdra semin så match om tredje pris blev en ren FFF historia där Lag1 var starkast.

Sabel Herrar - Även här dominerade FFF med manskap på pisten med 4 lag och bäst gick det för FFF1 som tog sig hela vägen till final. Efter en bra laginsats och stark sista match av Max i semi bärgades andra platsen och silver.

Dag2
Damer Värja -  FFFs damer fäktade bäst i poolomgången och hade en enkel resa til Semi. Där mötte de Uppsala och efter än tät match missade även de finalplatsen med en poäng, 44-45. Striden om bronsmedaljen vann de med säker marginal 45:33 mot Kalmar.Ungdomscupen höstterminen 2017
Segrare bland herrarna hösten blev Gustaf Falkner med en säker serie med tre vinster, och med det får han sitt namn på den evigt vandrande silverpokalen.

Bästa bland damerna var Ebba Eriksson, som med det får en ytterligare inskription då dampokalen. På bilden Gustaf och Ian, ett och två i herrklassen. Väl mött under vårterminen 2018!


Maximilian vann höstens sista KM!
Sista deltävling av KM avgjordes förrförra veckan. Maximilian vann efter omfäktning mot Tor. 3:a kom Andrés.
Väl Kämpat!

Klubbmästare blev Grigori som redan var klar mästare efter 4 raka delsegrar. Vice klubbmästare blev Andrés. Trea kom Maximilian. 

GRATTIS till alla!

Ungdomscupens andra deltävlingen
Denna gången endast åtta deltagare då Novisgrupperna var i Uppsala på klubbutbyte. Gustaf Falkner vann, Leo Helander blev tvåa och Ian Bäckström och Ebba Eriksson delade tredjeplatsen!
Sista gången för terminen den 2 december kl 13, följd den spännande upplösningen!

Utrustningsdag
Under lördagen den 2 december mellan kl 11 och 14 kommer det att vara utrustningsdag på FFF. Kom och sälj din begagnade utrustning, eller fynda bland dem som säljer. Fäktshoppen Touche kommer att sätta upp sin affär med fullt sortiment. Se här.
Beställ gärna i förväg genom ett mejl peter@touche.se, så ligger beställningen klar. Läs gärna om utrustning på vår hemsida här
Grigori höstens mästare redan nu!
Grattis Grigori som tog sin 4:e raka delseger och blev klar Klubbmästare redan nu.

GRATTIS!!

Andrés och Maximilian kom 2:a och 3:a. Väl kämpat! Kampen går vidare och än är det inte avgjort vem som blir vice Klubbmästare. Sista deltävlingen kör vi på tisdag 21 november (om en vecka) som ursprungligen planerat, då helgen där efter är det tävling (Bernadottepokalen).

OBS! Alla som deltar måste fäkta alla matcher och vara på plats kl. 19.00 för att få vara med.

Föräldrautbildning
Klubben anordnar en kurs för föräldrar och andra intresserade där Greger Forslöw går igenom grunderna av fäkttävlandet och regler för hur man dömer. Detta är en kurs både för den som vill lära sig mer och på så sätt kunna vara mer delaktig i sitt barns aktivitet och för den som planerar att försöka bli fäktdomare. Klubben har ju alltid stort behöv av domare, då varje klubb måste till alla tävlingar medföra ett visst antal domare.

Kursen hålls på FFF torsdagen den 23 november kl 18.30. Anmälan och frågor till Greger: greger.forslow@ptj.se.
Plats 6 på Weissherbsttävling i damfloret
Birgit kom på plats 6 på årets Weissherbstturnering i Hamburg.
Totalt deltog 25 fäktare från Tyskland, Finland, Sverige och Ryssland i damfloretten.

Efter 2 poule omgångar låg Birgit på plats 10. I direktelimineringen vann hon de första två matcher. Sedan förlorade hon tyvärr matchen för att nå semifinalen.
Grigori oslagbar i KM?
Det tog tyvärr lite tid att få fram resultatet då vi var så många med och protokollet något oläsligt. Sorry, hälsar Janne. Segrade gjorde i varje fall Grigori för tredje gången i rad. Christian och Lars kom tätt bakom.
Väl kämpat och Grattis!

De två sista deltävlingarna är flyttade från tisdagen till torsdagen i den veckan de var planerade. Så sista deltävlingarna kör vi:
 
Deltävling 4: 09 november
Deltävling 5: 23 november
Janne tog medalj på veteran-VM!
I veteran-VM som avgjordes nyligen i Maribor lyckades Janne
Tivenius knipa till sig en femteplats i den individuella tävlingen (av 86 fäktare!). Detta gjorde han efter en mycket bra pouleomgång med bara vinster.

I herrarnas lag-tävlingen blev det medalj då vår Janne tillsammans med Per Svensson (MF19) Göran Elfverson och Thomas Lundblad (båda UF) fäktade till sig bronset.

Hurra och grattis från Riposten!

Erikscupen
Vinnare blev i den första deltävlingen Gustaf Falkner, som i final mötte Charlie Pousette.

Bästa flicka blev debutanten Valentina Merky, tät följd av Ebba Eriksson.

Nästa tävling den 18 november kl 13 på fäktsalen! Välkomna!!
 St Erikscupen
Det blev vid den andra deltävlingen två par i medaljer,
Clara Ljunggren och Elsa Cederlund tog båda medalj i U13 flickor, Clara silver och Elsa brons, Elsas andra brons i St Erik.

FFF:s pojkar svarade genom ett par medaljer i U15 pojkar, Hugo Wik och Gustaf Falkner tog både brons
.

Det går framför för FFF även i florett och sabel!
I slutet av september vann FFF:s Birgit Ejermann Coupe de Stockholms damflorettävling och nu i helgen visade klubben även framfötterna i sabel-NM. Hedda Cederlund tog silver i Nordiska Mästerskapen för damer seniorer i Kristiansand och Johan Eriksson tog silver i veteranklassen. Hedda Cederlund tog även ett brons i ett lag med fäktar från olika länder även utanför Norden varför de inte fick en NM-medalj men väl ett brons i tävlingen.
Riposten gratulerar!
KM Deltävling 2
Vid veckans KM, deltävling2, segrade Grigori Beskin, igen.
Närmast bakom kom Jakob Stymne och Christian Gustavsson.

Det betyder att totalen leds av Grigori på max poäng, med Andrés och Christian därefter.
Bra kämpat alla!

Nästa deltävling, nr3, är redan den 17/10.

Deltävling 3: 17 october
• Deltävling 4: 7 november
• Deltävl
ing 5: 21 november
Föreläsning för FFFs ungdomsfäktare & juniorer
Under oktober och november kommer Larisa Dordevice, med ett flertal landslagsuppdrag i fäktning och snart med en akademisk examen i idrotts-och motionspsykologi, ha en föreläsningsserie i tre delar i ämnet “Den perfekta atleten/fäktaren”.
Förelässningsserien omfattar både kost, tävlingssituationer, stress, motivation och målsättning. Ämnen som är väsentliga för tävlingsfäktaren, men även för att ha ett gott liv utanför pisten. Föreläsningarna är obligatoriska för de ungdomar som tävlar aktivt. Eventuellt intresserade vuxna kommer beredas ett annat tillfälle om intresse finnes.

Anmälan sker till jeannette@runold.se

Datum för föreläsningarna som är ca 90 minuter är:
• Måndag den 9 oktober kl 17.00
• Måndag den 23 oktober kl 17.00
• Tisdag den 14 november kl 17.00

Tre FFF:are med i landslagsgruppen
Alla förbundskaptener på seniornivå har haft i uppdrag att utse åtta fäktare som utgör deras landslagsgrupp för säsongen 2017-2018. Nu har grupperna presenterats och i landslagsgruppen för damvärja ingår Elvira Mårtensson.
I landslagsgruppen för herrvärja ingår två FFF:are: Christian Gustavsson och Maximilian Fagell.

FFF på Kadett- och junior-NM i Haapsalu
FFF hade en rekordstor trupp detta år. Med Max Körlinge på plats som förbundskapten för juniorer och kadetter och med Grigori som FFF-coach så var det bra FFF-dagar. Bäst av alla gick Selma som tog brons i kadettklassen i den stenhårda konkurrensen som numera ett NM är, med deltagande från såväl Norden som Baltikum. Elvira och Julia ingick i det juniorlandslag som tog brons.

FFF:s Elvira Mårtensson, Julia Lindgren samt DIF:s Julia Asp och Sonja Löfgren, ingick i det juniorlandslag som i helgen tog brons i lagtävlingen. Riposten gratulerar!

Elvira fäktade också till sig en sjätteplats i den individuella tävlingen. Flera FFF:are gjorde bra ifrån sig.
Alla resultat kan läsas
här:
KM på FFF

Grigori vann KM efter omfäktning

Nu har höstens KM startat. Vid första tävlingen vann – efter jämn omfattning – Grigori över Andres med 5-4. Måns kom 3:a. Stort grattis! 28 deltagare ställde upp och fullföljde. Bra kämpat.

Lika bra var inte alla på att räkna ut sitt index. Skärpning till nästa gång. Inget index då kommer sist bland de med lika antal segrar.


Nästa tävlingar:

Deltävling 2

03-okt

Deltävling 3

17-okt

Deltävling 4

07-nov

Deltävling 5

21-nov


UPPSALA CUP
RunaRuna Gordon Achour vann Uppsala Cup för Dam-kadetter!
Stort grattis!

Damer seniorer, där vann Julia Lindgren ett silver, just före Elvira Mårtensson på brons plats. Herrar Senior kämpade till sig två finalplatser och slutade till sist 5a Karl Harmnberg och 7a genom Tor Forse. Herrar Kadetter hade det lite motigt med en bästa placering av Filip Schmekel på en 19 plats.

Även under söndagen fortsatte medaljregnet över FFF:s damer.

Guld i juniorklassen gick till Julia som därmed tog hem två medaljer i Uppsala cup. Stort grattis! Även silver och brons gick till FFF genom Sophie och Selma.

Tack till alla för mycket bra insatser under helgen!

Samtliga resultat finner ni här

NY KÖR VI!!
Nu har alla träningstider fastslagits för höstterminen. Läs mer i schemat.
Har du frågor så mejla till jeannette@runold.se

Inför stundade VM
Nu bär det av till VM i Leipzig för Christian Gustavsson, Grigori Beskin och Elvira Mårtensson. Christian och Grigori(Isr) är de mer rutinerade i sammanhangen när det gäller VM på senior nivå. För Elviras del så är det hennes debut. Alla gjorde en bra insats under EM som tidigare i somras gick av stapeln i Tblisi i Georgien.
Christian gjorde en kanonpoule och var rankad som 14 inför direktelemineringen Tyvärr så var den rutinerade världsfäktaren Paulo Pizzo (Ita) på andra sidan pisten i DE64 och gick segrande ur den matchen. Grigori gick vidare till DE32 men och åkte även han ut mot Paulo Pizzo.
Elviras EM debut (Seniorer) gick över förväntan då hon gick vidare från poulen, vann sedan
mot Laura Staheli från Schweiz. Elvira åkte sen ut mot en för dagen bättre Olena Kryvytska från Ukraina i DE32.
Revanschlusta hoppas vi nu på från FFF och alla fäktvänner i Sverige och Israel.

Herrarna börjar onsdagen den 19:e Juli och kan följas HÄR
Damerna börjar på torsdag den 20:e och kan följas HÄR

USM i Karlskrona
LÖRDAG Vid USM i Karlskrona under lördagen blev det många fina medaljer till FFF. Guld både för damer och herrar för kadetter i lag samt silver till herrarna i lag yngre ungdom. Individuella medaljer togs av Hedda som vann sabel kadetter, Kasper och Runa som båda tog brons i kadett värja.
SÖNDAG gav guld till Selma i klassen äldre ungdom, ännu en gång, precis som förra året. Till Liv och Nicole blev det också guld i lag. I pojkklassen fäktade Hugo, Charlie och Andre finfint och tog en glädjande bronsmedalj i lag i samma klass.
Tävlingsresultaten HÄR Bilder och film - finns HÄR
Juniorcupen
Efter en intensiv storpoule med 19 deltagare, pojkar och flickor, vilken denna termin korade juniorcupsvinnarna, så stod Fabian som vinnare bland herrarna och Selma bland damerna, det var överhuvudtaget en mycket jämn tävling, där vinnarna Selma och Fabian hade lika många segrar, 15 stycken. Tvåor Elvira och Kasper, treor Jacob och Olivia.
Hela resultatlistan under tävlingar och KM HÄR
Ungdomscupen våren 2017
1. Hugo Wik
2. André Solehav
3. Ian Bäckström
Denna säsongs Ungdomscup avgjordes i stor stil med terminens största startfält. Vinnare både av deltävlingen och serien är Hugo Wik, tvåa denna lördag Leo Helander. Som vinnare av hela terminens ungdomscup för herrar får Hugo förutom äran en ingravering i det evigt vandrande silverpriset. Tvåa i sammanställningen är Andre Solehav och trea Ian Bäckström. Etta bland damerna denna termin är Eden Rose Renda, tvåa Lo Björkbom och trea Ebba Eriksson. Eden får precis som Hugo äran och en ingravering i damernas vandringspris. Så ser vi fram emot nya tävlingar och gemenskap till hösten! Tack alla som ställt upp som domare, kaffekokare etc.
Hela resultatlistan under tävlingar och KM HÄR
FFF - EM - VM
Elvira och Christian är båda uttagna till Senior EM och VM i sommar.
EM går av stapeln i Georgiens huvudstad Tiblisi mellan den 11 & 17 juni.
VM hålls i Tyska Leipzig 17 - 26:e juli
Schemat för EM finns HÄR
Schemat för VM finns HÄR
Elvira
Mårtensson
Christian
Gustavsson
Ny tid för städdag!
Nu är även städdagen städad! Ny tid är den 11 juni kl 13.00. Så hur vill du att fäktsalen ska se ut? Som nu eller som ny?
Mer info finns på FFFs Facebook om hur du ska anmäla digHÄR.
Ask not what FFF can do for you, ask what you can do for FFF.
Sommarfäktning
Fäktning för ungdomsgrupperna blir det på klubben den 12-15 juni. Det blir två pass om dagen, 10.30-12 och 13-14.30, och man tar med egen lunch, det finns två-tre tränare och det är mycket lekar, bollspel och naturligtvis fäktning. Kostnaden är 600 kr som betalas på plats, och då är man med ett, två, tre etc, eller alla åtta passen. Ingen föranmälan - bara att komma.
Våravslutning
Våravslutning i ungdomsgrupperna
onsdagen den 7 juni kl 18. Det serveras kaffe,
saft bullar etc till självkostnadspris. Välkomna

Trophée des Pères våren 2017
Total anslöt sig 11 fäktare från fem klubbar till denna för säsongen sista deltävling i Trophée des Pères våren 2017. Segrade gjorde Jan Rudzki tätt följd av Staffan Hansson. Båda herrarna har nu skaffat sig en vana att segra i denna speciella tävling. Tävlingen avslutades som vanligt med ”mat & tjat. Yvonne hade ordnat med pizza och dryck i akvariet.
VårCupen deltävling 4
Ett stort gäng om 30 fäktare gjorde upp om VårCupens deltävling 4 under tisdagen. Kalle lyckades ta revansch för SM och slog Grigori i finalen. I match om tredje platsen vann CH över Gunnar Gräsbeck. Grattis och väl kämpat!
Sista deltävling är 30/5.
Hela resultatlistan under tävlingar och KM HÄR
JSM-tårta!
En vanlig tisdag firar vi framgångarna från JSM med hemmagjord tårta. Tack Julia och Elvira!
Vi väntar med spänning på SM-tårta också.
Mycket framgångsrikt SM för FFF
FFF är landets bästa klubb inom värjfäktningen just nu. Vid helgens senior-SM i Örebro blev lördagens värjfinal för herrarna en intern angelägenhet för FFF. Gregori Beskin och Kalle Harmenberg. LÄS MER
Hela resultatlistan finns HÄR på http://www.wff.nu/svenskamasterskapen2017/Resultat/
 
Påskhälsningar från Skottland
Nu har Thierry avverkat sin 60-års-present med att under påskhelgen fånga de stora fiskarna i Skottland.
Christian vann Bernadotte!
Vid förra helgens Challenge Bernadotte i Åkeshovshallen, tog Christian Gustafsson enkelt hem segern över Leonard Lund (DIF). Bra ifrån sig gjorde också Elvira Mårtensson som knep ett brons. En stor insats gjorde även Anneli Strand som hoppade in som extra resurs i sekretariatet när det blev (mer än) vajsning på datorsystemet, ett fel som försenade tävlingen med nästan tre timmar. Riposten gratulerar medaljörer och alla andra FFF:are som tålmodigt kämpade på pisterna.
Elitfäktning i TV4 på måndag
Elvira och Johanna är med
i Time-out på
TV4 på måndag
. Så nu kan kanske
t o m Robert Gustavsson börja förstå lite om fäktning.
Återigen medaljer på JSM
Vid svenska mästerskapen för juniorer i Göteborg, var FFF rikt representerad. Det var åtta flickor och tio pojkar som var där och fäktade. Så många FFF-starter har vi inte haft på många år. Bäst individuellt gick Sophie som efter en mycket fin poulefäktning fortsatte på samma sätt och lyckades ta en fin bronsmedalj. Bäste FFF-pojke blev Kasper med en 15:e plats efter att ha åkt ut med minsta möjlig marginal. I lagtävlingen var FFF regerande mästare i damvärja, och då tävlingen gick i storpoule med sex lag, så fick Elvira, Julia, Sophie och Jenny slita hela dagen för att till slut återigen stå som segrare. Herrlagen kämpade på bra, och höjde sig i flera fall över sin egen nivå, och det "äldsta" laget slutade sexa.
Följ FFF på Facebook
Nu börjare det finnas en hel del nyheter på vår Facebook-sida.
Tillexempel hur man anmäler sig till tävlingar och hur Jacob och Jeannette har satt fart på rullstolsfäktning. Klicka i bilden till vänster, uppe i ”Riposten-bilden” eller HÄR
Fillol-reportage
Nu har Yvonne sammanställt hela tävlingen
till ett stort och intressant reportage
-
Läs mer som pdf HÄR
2017-års Challenge Eugène Fillol
Segrare i 2017-års Fillol
blev Elvira Mårtensson och Grigori Beskin.
Läs mer HÄR
Elvira Mårtensson Grigori Beskin
Att upplysa förbundet!
Vid årets verksamhetskonferens, så hade Vendela ett anförande om jämställdhet, för att få svensk fäktning att vakna upp och se hur man slentrianmässigt visar färre flickor och visar dem i passivare situationer. Hon kunde visa på det arbete som FFF gjort inom detta från år 2008, när Vendela i princip var enda tävlande flicka till idag när vi tar uppåt 30 flickmedaljer på masters, genom att hela tiden visa flickor i all vår kommunikation.  
Fighting face
Så här ska det se ut!
Sophie på kadett-EM jublar efter vinst mot
Nederländerna i lagtävlingen.
Damflorett Hannover
På damflorett tävlingen i Hannover kom Birgit Eiermann från FFF på andra plats. Efter två pouleomgångar och totalt 4 matchar i direkteliminationen förlorade Birgit bara sista matchen 12-15 mot Melissa Liebig från Göttingen.
Sydsvenskacupen
62 fäktare från 12 klubbar var anmälda. IAN BÄCKSTRÖM representerade ensam FFF och lyckades ta guld i YU. Lördagen den 18 februari genomfördes deltävlingen Ystadstöten på tio pister i sporthallen Bollen i Ystad.

S:t EriksCupens sista deltävling
Under lördagen avgjordes säsongens 3:e och sista deltävling i St Erikscupen. Erik Strålin tog Guld i Värja för Juniorer. Han blev därmed också totalsegrare i St Erikscupen 2016-2017.
I Yngre Ungdom kom Gustaf Falkner på 3e plats i St Erikscupen 2016-2017. Grattis till dem båda! Här står de tillsammans med tränare Grigori Beskin.
Elvira klar för JEM i Plovdiv
Elvira har blivit uttagen att representera det svenska Juniorlandslaget
i JEM som går av stapeln i Plovdiv Bulgarien.
Mer info på SvFFs sida HÄR
Coupe en garde
På damflorettävlingen i Potsdam, nära Berlin, kom Birgit Eiermann från FFF på 3:e plats. ”Coupe en garde” är en liten tävling med främst deltagare från Berlin och Brandenburg.
I år blev det en tredje plats efter en förlust i semifinalen mot fjolårs vinnaren Elisabeth Schöss från Berliner FC.
Tre välförtjänta medaljer till FFF
Under Kungsbacka Master blev det en silvermedalj till Runa Gordon Achour i klassen ÄU. Även Fabian Prestjan Fogelberg och Gustaf Falkner tog medaljer. De slutande på envar sin tredjeplats. Vi hade många fäktare på plats men trycket var hårt och inte bara från svenska fäktare. Även ett flertal fäktare från Norge var på plats. Riposten gratulerar till helgens prestationer.
Årets Fair Play pris till Ingrid Ekman
Ingrid Ekman har vid Kungsbacka Masters, till minnet av
Roger Skårbratt, tilldelats årets Fair Play pris.
Motiveringen lyder:
"På ett meget høflig sett hjalp dommeren med
reglene i en svår situasjon"

Grattis till Ingrid!
Terminsavgift
Vårens terminsavgifter. Inför denna säsong har vi justerat avgifterna med 300:-. Detta för att vi ska klara att kunna erbjuda en bättre träning med hjälp av bland annat Grigori Beskin.
Tänk på att avgiften måste vara betald före den sista januari. Där efter utgår en förseningsavgift. För nybörjare skall avgiften vara betald före kursstart. Samtliga avgifter finns pdf-en HÄR
Elvira igen!
Elvira visade återigen framfötterna när hon vid JVC i spanska Burgos blev 15:e av över 150 startande, mycket starkt av en första års junior.
FFF:are till landslaget!!
Även i år är halva kadettlandslaget för damer från FFF, men i år är det Sophie och Selmas tur att dra på sig landslagsoverallen. Det är redan nu klart att de kommer få åka till kadett-EM, trots att det är två svenska uttagningstävlingar kvar, och det tack vare deras fina placeringar på utlandstävlingarna.

Tidigare nyheter HÄR
  pdf Schema
HT2017
Interna
blanketter
Start
FÖRENINGEN FÖR FÄKTKONSTENS FRÄMJANDE
 
Trophée
des Pères

Challenge
Eugène Fillol

Event
Fäktning
Svenska
Förbundet